Curiozități despre văcuțele Jersey

Faceţi cunoştinţă cu văcuţele noastre Jersey
Văcuţele noastre Jersey pasc în aer liber pe pajiştile cu iarbă verde, proaspătă, din zona Flămânzi – Câmpeni. Ele sunt libere pe tot parcursul anului şi petrec cea mai mare parte a lunilor de primăvară, vară şi începutul toamnei la păşune.

În timpul lunilor de iarnă văcuțele primesc o rație specială de siloz de porumb, fân de lucernă, șrot de rapiţă, șrot de soia, porumb măcinat, triticale și multe alte bunătăți care sunt toate amestecate într-o mașină mare, ca un malaxor de alimente (remorcă tehnologică).

Toate văcuţele noastre Jersey sunt înregistrate în registrul genealogic, au certificat de origine şi pedigree. Știați că fiecare nas de vacuţă este unic şi, la fel ca amprentele umane, nici una nu e la fel.

Dacă o văcuţă este bolnavă, ea este uneori tratată cu antibiotice. Văcuţa bolnavă aflată sub orice tratament se mulge separat, iar laptele nu se va valorifica pentru consum uman până când antibioticele sunt eliminate din sistemului ei.


Văcuțele din rasa Jersey produc mai mult lapte atunci când ascultă muzică. Acum, fiecare văcuța are preferințele proprii. La noi la Mica Fermă, fie că ascultă Chopin sau Inna, văcuțele sunt fericite și dau cel mai sănătos lapte din lume!


Văcuțele din rasa Jersey își au originea pe acest pământ de peste 600 de ani, timp în care doar cercetătorii britanici au aflat cum de ne dau ele cel mai sănătos lapte din lume. Insula Jersey, locul unde ele s-au născut, este o mică insuliță situată între Marea Britanie și Franța, iar ele se simt ca acasă acum și în Danemarca, Noua Zeelandă, Canada, Sudul Americii, Sudul Africii sau Japonia.


Ați mai văzut vreo văcuță să se urce pe scări? Ei bine, văcuțele din rasa Jersey pot urca câteva etaje bune dacă se străduiesc…Vestea mai puțin bună este că nu pot coborî scările, deoarece genunchii nu li se îndoiaie în direcția corectă, firească.


Atunci când le mai apucă somnul, văcuțele din rasa Jersey pot dormi chiar și în picioare.


Mmmmmmiroase a ceva bun? Super! Văcuțele din rasa Jersey pot detecta mirosurile de până la 9 km distanță.


Da, avem atât de multă grijă ca văcuțele Jersey de la Mica Fermă să fie super-happy, încât fiecare, dar fiecare, are propria saltea din latex pe care poate face nani. Când este ora de culcare, după o zi în care sunt tratate cu gingășie, văcuțele Jersey își fac singure patul.


Văcuțele din rasa Jersey de la noi, de la Mica Fermă, au o amprentă de carbon cu 20% mai mică decât cea a altor rase. Probabil dacă și-ar face un sindicat, cu siguranță s-ar numi Sindicatul Văcuțelor Jersey Ecologiste.


În momentul acesta, daca s-ar organiza Miss Cow Universe, văcuțele din rasa Jersey ar câștiga negreșit titlul, deoarece sunt considerate ca fiind cele mai zvelte și mai frumoase din întreaga lume. Ne credeți sau nu pe cuvânt, nu le lăudăm că sunt ale noastre, ci că așa spune gura lumii.


Oare care ar putea fi asemănarea dintre un cameleon și o văcuță din rasa Jersey? Ei bine, atât cameleonii cât și văcuțele din rasa Jersey au vedere panoramica de 360 grade.