Întrebări frecvente

1. De ce laptele Jersey are o grăsime medie de 6%?

Probabil că ar trebui să ne întrebăm văcuțele. Rasa Jersey produce un lapte mai dens, care conține mai puțină apă și prin urmare mai multe grăsimi, proteine și minerale la litru decât laptele obișnuit. Laptele nostru are un conținut de 6% grăsime medie, cu 40% mai multă proteină, cu 36% mai mult calciu, fiind un lapte mai hrănitor, cu un gust bogat și cremos. Noi credem că este mult mai bun decât laptele normal, dar suntem un pic părtinitori în această privință.

2. Avem lapte tip A2?

Tot laptele nostru Jersey este un lapte de tip A2.

Acum intervine puțină știință:

  • Laptele de vacă conține două proteine: zer și caseină;
  • Exista trei tipuri de caseină: Alfa, Kappa și Beta;
  • Beta-caseina are două varietăți: A1 și A2;
  • Proteina A1 și Proteina A2 sunt genele unei vaci, astfel încât laptele conține fie una, fie cealaltă sau ambele proteine;
  • Văcuțele Jersey au doar genele A2, tot laptele lor este de tip A2 și toate produsele din care sunt făcute sunt de tip A2. Proteina A2 beta caseina îi conferă o digestibilitate mai ușoară, tocmai din acest motiv laptele Jersey poate fi consumat de cei care au o intoleranță la lactoză.
3. Ce este proteina?

Proteina este un nutrient şi este o parte importantă a unui regim alimentar bine echilibrat. Aceasta furnizează energia de care avem nevoie pe parcursul zilei şi ne conferă starea de saţietate. Proteinele sunt esenţiale pentru persoanele care doresc să slăbească, dar şi pentru cei care doresc să îşi crească masa musculară. Se recomanda asimilarea cantității zilnice necesare de proteine atât din surse animale (carne, ouă, pește, brânză, lapte) cât și din surse vegetale (soia, quinoa, linte, fasole, nuci).

100ml de lapte Jersey conţine 4,6 grame de proteine.

Lapte obișnuit conține în medie 3,5 grame de proteine.

4. Cât de multă proteină conține laptele nostru Jersey și de ce este atât de importantă proteina?

Proteina este un nutrient și majoritatea nutriționiștilor sunt de acord cu aceste proteine:

  • Proteina este o parte importantă a unui regim alimentar echilibrat. Aceasta ajută la creșterea și buna funcționare a mușchilor și furnizează aminoacizi esențiali pentru procesele chimice din organism. Aportul de proteine a sportivilor și a persoanelor care au un stil de viață activ este unul mai mare.
  • Carnea, peștele și produsele lactate sunt surse de proteine, precum și leguminoasele, nucile și semințele. 100 ml de lapte Jersey conține 4.6 grame proteine. Laptele obișnuit conține în medie 3.5 grame.
  • Trebuie să menționăm de asemenea că o dietă variată, echilibrată și un stil de viață activ sunt importante. Așa că nu uitați să mâncați legume, să beți lichide, să consumați mai puține dulciuri și să faceți puțină mișcare. Doza medie zilnică pe care o recomandăm pentru consumul de lapte Jersey este de 500 ml. Deci, acum știi.
6. Care este diferența dintre laptele Jersey și laptele obișnuit?

Laptele Jersey provine de la văcuțele Jersey. E ca și cum am compara două soiuri de mere, de exemplu Jonathan și Golden. Ambele sunt inconfundabil mere, dar fiecare are o textură și un gust diferit.

Același lucru este valabil și pentru laptele Jersey. Este mai bogat și mai cremos decât laptele obișnuit, este puțin mai gros în consistență și conține în mod natural mai multe minerale și vitamine.

7. De ce laptele nostru Jersey nu este organic?

Certificarea ecologică este un proces de lungă durată și înca ne gândim dacă această certificare este cea mai bună soluție pentru văcuțele noastre. Un lucru este sigur: principala noastră preocupare este să avem văcuțe sănătoase, fericite și puternice pentru a ne da cel mai bun lapte.

1. De unde sunt originare văcuțele Jersey?

Vaca Jersey își are originea acum 600 de ani în insula Jersey, localizată între Franța și Anglia. Mândria cea mai mare a locuitorilor acestei micuțe insule este de a fi reușit să creeze vaca cu cel mai bun lapte din lume. Astăzi, vaca Jersey poate fi gasită din Danemarca până în Noua Zeelanda, Canada și sudul Americii, sudul Africii și Japonia

Văcuțele Jersey au toate atributele unei văcuțe simpatice: au linii foarte rafinate la cap și umeri și nu mai există o rasă de vaci de lapte care să arate mai bine decât vaca Jersey. Sunt întradevăr speciale, iar laptele oferit este mai bogat și mai cremos decât oricare alt lapte de vacă obișnuit.

1. De ce trebuie să beau lapte Jersey?

Nu ești obligat să faci nimic dacă nu-ți place. Și nici nu vom încerca să te obligăm într-un fel. Credem că totuși ar trebui să știi că 90% din laptele pe care îl găsești în magazine provine de la aceeași rasă de vaci. Credem că totuși al nostru nu. Ar fi bine să știi că laptele Jersey este mai bogat, mai cremos și conține mai multe minerale și mai multe vitamine în mod natural decât orice alt lapte obișnuit. În plus, poate e bine de știut că laptele Jersey face o spumă extraordinară pentru cappuccino.

2. Ce vrem sa spunem cu “văcuțe diferite, lapte diferit”?

În România, mare parte din lapte provine de la văcuțele Holstein. Știi care…cele cu pete, de culoare alb cu negru. Laptele nostru provine de la văcuțele Jersey. Acestea sunt mai mici, de culoare brun deschis, uneori roșu, cu nasul moale, alb. Sunt văcuțe diferite ce produc un lapte diferit. Laptele Jersey are un gust diferit de laptele Holstein și conține în mod natural mai multe grăsimi și proteine. Prin urmare, văcuțe diferite, lapte diferit.

1. Pot îngheța produsele lactate de la Mica Fermă din Flămânzi?

Toate produsele lactate de la Mica Fermă din Flămânzi pot fi înghețate pentru a prelungi durata de depozitare a acestora, fiind încă în siguranță pentru consum. Dacă doriți să economisiți bani sau aveți o familie numeroasă, atunci ar fi bine să știți că înghețarea produselor poate fi deosebit de utilă. Cu toate acestea, rețineți că pot apărea unele modificări de calitate odată ce elementele au fost dezghețate; de exemplu, produsele ca untul își pot pierde gustul, brânza va fi fărâmițată, puțin uscată, dar aroma va fi la fel de bună ca și cum produsele lactate ar fi proaspete. Este întotdeauna mai bine să înghețați produsele în recipiente de plastic decât în ambalajul original al produsului. Plasați întotdeauna produsul congelat în frigider pentru a se dezgheța. Nu re-îngheța niciun produs Mica Fermă din Flămânzi.

2. Sunt produse lactate Jersey fără gluten?

Produsele de la Mica Fermă din Flămânzi sunt fără gluten.

3. De ce laptele Jersey are un preț diferit?

Aceasta este o întrebare pe care o primim destul de des. Poate întrebarea cea mai potrivită ar fi de ce toate celelalte sortimente de lapte sunt atât de ieftine? Este un subiect dificil dar gândindu-ne simplu prețurile pe care le plătim în mod obișnuit pentru lapte sunt aproape imposibile pentru fermieri astfel încât să-și câștige traiul din asta. Mulți fermieri au dificultăți financiare și nu vrem să ajungem ca ei. Vrem sa avem cel mai bun lapte la prețul corect. Asta înseamnă că ne plătim angajații la un salariu corect pentru munca lor grea.

1. Livrați la domiciliu?

Dacă sunteți interesați de livrarea la domiciliu (Iași și Botoșani) ne puteți contacta oricând. 

2. De unde putem cumpăra produsele de la Mica Fermă din Flămânzi?

Produsele se găsesc în magazinele partenere (hypermarketuri și marketuri Carrefour, Auchan, Mega Image, Cora, etc.). Detalii