Probabil că ar trebui să ne întrebăm văcuțele. Rasa Jersey produce un lapte mai dens, care conține mai puțină apă și prin urmare mai multe grăsimi, proteine și minerale la litru decât laptele obișnuit. Laptele nostru are un conținut de 6% grăsime medie, cu 40% mai multă proteină, cu 36% mai mult calciu, fiind un lapte mai hrănitor, cu un gust bogat și cremos. Noi credem că este mult mai bun decât laptele normal, dar suntem un pic părtinitori în această privință.
Tot laptele nostru Jersey este un lapte de tip A2.
Acum intervine puțină știință:
- Laptele de vacă conține două proteine: zer și caseină;
- Exista trei tipuri de caseină: Alfa, Kappa și Beta;
- Beta-caseina are două varietăți: A1 și A2;
- Proteina A1 și Proteina A2 sunt genele unei vaci, astfel încât laptele conține fie una, fie cealaltă sau ambele proteine;
- Văcuțele Jersey au doar genele A2, tot laptele lor este de tip A2 și toate produsele din care sunt făcute sunt de tip A2. Proteina A2 beta caseina îi conferă o digestibilitate mai ușoară, tocmai din acest motiv laptele Jersey poate fi consumat de cei care au o intoleranță la lactoză.
Proteina este un nutrient şi este o parte importantă a unui regim alimentar bine echilibrat. Aceasta furnizează energia de care avem nevoie pe parcursul zilei şi ne conferă starea de saţietate. Proteinele sunt esenţiale pentru persoanele care doresc să slăbească, dar şi pentru cei care doresc să îşi crească masa musculară. Se recomanda asimilarea cantității zilnice necesare de proteine atât din surse animale (carne, ouă, pește, brânză, lapte) cât și din surse vegetale (soia, quinoa, linte, fasole, nuci).
100ml de lapte Jersey conţine 4,6 grame de proteine.
Lapte obișnuit conține în medie 3,5 grame de proteine.
Proteina este un nutrient și majoritatea nutriționiștilor sunt de acord cu aceste proteine:
- Proteina este o parte importantă a unui regim alimentar echilibrat. Aceasta ajută la creșterea și buna funcționare a mușchilor și furnizează aminoacizi esențiali pentru procesele chimice din organism. Aportul de proteine a sportivilor și a persoanelor care au un stil de viață activ este unul mai mare.
- Carnea, peștele și produsele lactate sunt surse de proteine, precum și leguminoasele, nucile și semințele. 100 ml de lapte Jersey conține 4.6 grame proteine. Laptele obișnuit conține în medie 3.5 grame.
- Trebuie să menționăm de asemenea că o dietă variată, echilibrată și un stil de viață activ sunt importante. Așa că nu uitați să mâncați legume, să beți lichide, să consumați mai puține dulciuri și să faceți puțină mișcare. Doza medie zilnică pe care o recomandăm pentru consumul de lapte Jersey este de 500 ml. Deci, acum știi.
Laptele Jersey provine de la văcuțele Jersey. E ca și cum am compara două soiuri de mere, de exemplu Jonathan și Golden. Ambele sunt inconfundabil mere, dar fiecare are o textură și un gust diferit.
Același lucru este valabil și pentru laptele Jersey. Este mai bogat și mai cremos decât laptele obișnuit, este puțin mai gros în consistență și conține în mod natural mai multe minerale și vitamine.
Certificarea ecologică este un proces de lungă durată și înca ne gândim dacă această certificare este cea mai bună soluție pentru văcuțele noastre. Un lucru este sigur: principala noastră preocupare este să avem văcuțe sănătoase, fericite și puternice pentru a ne da cel mai bun lapte.