Spată vită Black Angus

23,00 lei

Produs în România
Gramaj: 500 g și 1 kg
Produs cu cantitate variabilă. Poate varia în gramaj cu ± 100g.
Preț/kg: 46,00 lei

Proaspăt de la fermă, direct la tine acasă:

  • Produse 100% naturale și 100% românești
  • Comanda este livrată la temperatură controlată
  • Plata cu cardul în siguranță
SKU: Nu se aplică Categorii: , ,

Descriere

Spata de vită Black Angus este o piesă generoasă, provenită din zona umărului animalului, apreciată pentru textura robustă și gustul intens, specific cărnii de vită bine lucrate. Fiind un mușchi utilizat frecvent de animal, conține fibre ferme și o cantitate potrivită de grăsime intramusculară, care, prin gătire lentă, se topește și îmbogățește preparatul final.

Această tăietură este extrem de versatilă – ideală pentru cine caută un preparat consistent, plin de savoare și cu o textură care „ține la mestecat”, dar devine minunat de fragedă când este tratată cu răbdare.

Recomandări de gătire

 
Pentru a scoate la iveală tot potențialul spatei, este recomandată gătirea lentă, fie prin fierbere, fie la cuptor. Bucățile întregi pot fi rumenite la început pentru a crea o crustă aromată, apoi gătite încet în vin roșu, bulion de legume sau într-o bază de supă, împreună cu ceapă, morcovi, usturoi și condimente precum rozmarin sau dafin.

Tocănițele cu spată de vită au un gust profund și o consistență catifelată, iar dacă este tăiată în cuburi, spata este perfectă și pentru gulașuri sau preparate asiatice în stil wok (cu timpi adaptați). Poate fi, de asemenea, folosită pentru pulled beef sau carne mărunțită pentru sandwich-uri calde sau tacos.

Odată gătită corect, spata de vită devine incredibil de fragedă, iar sucurile eliberate pot fi transformate într-un sos bogat, ideal pentru a fi servit cu piureuri sau paste proaspete.

🥩 Informații produse Carne Proaspătă

Informații adiționale:

  • 📦 Temperatură transport: 36 ore între 2-4°C
  • ❄️ Temperatură de păstrare: 2-4°C
  • 📦 Stare de livrare: refrigerat
  • 🥩 Stare carne: ambalat în vid
  • 📅 Valabilitate: 10 zile de la tranșare; A se vedea pe eticheta de pe ambalaj

Ambalare și livrare:

  • 🚛 Piesele sunt refrigerate, ambalate în vid și aranjate în cutie de carton.
  • 🧊 Cutia frigorifică este prevăzută cu 2 baterii de răcire, una deasupra și una dedesubt.
  • 📦 Cutia din carton conține mai multe orificii pentru a se crea o ventilație a aerului rece și a asigura o temperatură constantă a produsului.

Recomandări de depozitare:

  • ❄️ Carnea refrigerată se păstrează la temperaturi de maxim 4°C.
  • 🕒 Dezghețarea se face în frigider, în ambalajul original. Poate dura ~12-24 ore, în funcție de dimensiunea piesei.
  • 🍽️ Cu 2 ore înainte de gătire, ambalajul se înlătură și carnea se lasă să respire, la temperatura camerei.

Informații despre livrare

Înainte de expedierea comenzii, veți fi contactat telefonic sau prin e-mail de către echipa noastră pentru a confirma detaliile livrării.

Livrare prin curier în toată țara:

  • Livrăm pe întreg teritoriul României;
  • Comenzile plasate pe site-ul nostru sau telefonic vor fi expediate în termen de 3 până la 5 zile lucrătoare;
  • Pachetele cu produse sunt preluate de curieri de la sediul nostru doar în zilele de luni și miercuri, indiferent de ziua în care a fost plasată comanda;
  • Livrarea pachetelor se va face în intervalul de 24 până la 36 de ore de la expediere;
  • Pentru a menține temperatura optimă a produselor, acestea sunt plasate într-o cutie termoizolantă din polistiren, special concepută pentru transport frigorific;
  • Cutia de policarbonat și elementele frigorifice trebuie returnate curierului.
Ziua comenziiZiua estimată pentru expediere
duminică, luni, marțimiercuri
miercuri, joi, vineri, sâmbătăluni

Livrare în județul Iași:

Ziua comenziiZiua indicată pentru livrare
luni, marți, miercurivineri
joi, vineri, sâmbătă, duminicămarți

Din 20 martie 2025, comenzile vor putea fi ridicate personal de la magazinul propriu din Carrefour Felicia Iași.