Pulpă vită Black Angus

24,50 lei

Produs în România
Gramaj: 500 g și 1 kg
Produs cu cantitate variabilă. Poate varia în gramaj cu ± 100g.
Preț/kg: 49,00 lei

Proaspăt de la fermă, direct la tine acasă:

  • Produse 100% naturale și 100% românești
  • Comanda este livrată la temperatură controlată
  • Plata cu cardul în siguranță
SKU: Nu se aplică Categorii: , ,

Descriere

Pulpa de vită Black Angus provine din mușchii puternici și activi ai animalului, care au un rol esențial în mișcarea și susținerea greutății corpului. Deși este o carne mai fermă datorită structurii sale musculare dezvoltate, pulpa de vită are un gust intens și savuros, datorită conținutului ridicat de colagen și țesut conjunctiv. Aceste elemente se descompun la gătire, oferind o textură fragedă și un bulion concentrat și delicios.

Carnea din pulpa de vită este slabă și mai greu de gătit la foc mic din cauza utilizării intense a mușchilor, dar poate deveni extrem de gustoasă atunci când este gătită corespunzător. Pulpa poate fi împărțită în mai multe tăieturi, cum ar fi Capac, Fricandou, Rasol Alb, Nucă și Chiulotă, fiecare având propriile sale caracteristici și metode de gătire.

Recomandări de gătire

 
Înainte de a găti pulpa de vită, lăsați carnea să se odihnească la temperatura camerei timp de 30 de minute. Pentru a obține o carne mai fragedă, recomandăm tăierea acesteia în diagonală, ceea ce va ajuta la reducerea rezistenței fibrelor musculare.

Deoarece pulpa de vită este o bucată mai tare, cel mai bine se prepară prin metode de gătire lentă sau marinare. Gătirea la foc mic, pentru o perioadă mai lungă, va permite descompunerea colagenului și va transforma carnea într-o delicatesă fragedă și savuroasă.

Un secret delicios este că pulpa de vită face un tartar excepțional, oferind o opțiune mai economică față de tăieturile de fileu, păstrând totuși savoarea și calitatea cărnii.

🥩 Informații produse Carne Proaspătă

Informații adiționale:

  • 📦 Temperatură transport: 36 ore între 2-4°C
  • ❄️ Temperatură de păstrare: 2-4°C
  • 📦 Stare de livrare: refrigerat
  • 🥩 Stare carne: ambalat în vid
  • 📅 Valabilitate: 10 zile de la tranșare; A se vedea pe eticheta de pe ambalaj

Ambalare și livrare:

  • 🚛 Piesele sunt refrigerate, ambalate în vid și aranjate în cutie de carton.
  • 🧊 Cutia frigorifică este prevăzută cu 2 baterii de răcire, una deasupra și una dedesubt.
  • 📦 Cutia din carton conține mai multe orificii pentru a se crea o ventilație a aerului rece și a asigura o temperatură constantă a produsului.

Recomandări de depozitare:

  • ❄️ Carnea refrigerată se păstrează la temperaturi de maxim 4°C.
  • 🕒 Dezghețarea se face în frigider, în ambalajul original. Poate dura ~12-24 ore, în funcție de dimensiunea piesei.
  • 🍽️ Cu 2 ore înainte de gătire, ambalajul se înlătură și carnea se lasă să respire, la temperatura camerei.

Informații despre livrare

Înainte de expedierea comenzii, veți fi contactat telefonic sau prin e-mail de către echipa noastră pentru a confirma detaliile livrării.

Livrare prin curier în toată țara:

  • Livrăm pe întreg teritoriul României;
  • Comenzile plasate pe site-ul nostru sau telefonic vor fi expediate în termen de 3 până la 5 zile lucrătoare;
  • Pachetele cu produse sunt preluate de curieri de la sediul nostru doar în zilele de luni și miercuri, indiferent de ziua în care a fost plasată comanda;
  • Livrarea pachetelor se va face în intervalul de 24 până la 36 de ore de la expediere;
  • Pentru a menține temperatura optimă a produselor, acestea sunt plasate într-o cutie termoizolantă din polistiren, special concepută pentru transport frigorific;
  • Cutia de policarbonat și elementele frigorifice trebuie returnate curierului.
Ziua comenziiZiua estimată pentru expediere
duminică, luni, marțimiercuri
miercuri, joi, vineri, sâmbătăluni

Livrare în județul Iași:

Ziua comenziiZiua indicată pentru livrare
luni, marți, miercurivineri
joi, vineri, sâmbătă, duminicămarți

Din 20 martie 2025, comenzile vor putea fi ridicate personal de la magazinul propriu din Carrefour Felicia Iași.